Rosnące obroty po wciśnięciu sprzęgła 1,4 TSI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • krzysieko3
    Classic
    • 2018
    • 0

pejo, tak to jest do kierownic FL

[ Dodano: Czw 07 Maj, 15 18:34 ]
    są nawet zestawy pod multikierę i tempomat :lol:
  • krzysieko3
    Classic
    • 2014
    • 39

Witam.
    Jestem tu nowy, więc z góry przepraszam jeżeli coś pomylę.
    Od niedawna mam nową O3, 1,4 TSI, 140 KM, zauważyłem, że czasami (nie jest to regułą raz jest innym razem nie), po wciśnięciu sprzęgła w celu włożenia 1 biegu na światłach obroty silnika same podskakują do 1250 a czasami nawet wyżej!
    Słyszałem, że jest coś takiego jak funkcja wspomagania ruszania ale obroty te podbijane są dosłownie na chwilkę, nawet nie zdążę włożyć 1 a co dopiero ruszyć. Jak ktoś wie coś na ten temat to proszę o pomoc.

Komentarz

• Fredy.PW
      Rider
      • 2013
      • 376
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Re: Rosnące obroty po wciśnięciu sprzęgła 1,4 TSI

Zamieszczone przez krzysieko3
      Witam.
      Jestem tu nowy, więc z góry przepraszam jeżeli coś pomylę.
      Od niedawna mam nową O3, 1,4 TSI, 140 KM, zauważyłem, że czasami (nie jest to regułą raz jest innym razem nie), po wciśnięciu sprzęgła w celu włożenia 1 biegu na światłach obroty silnika same podskakują do 1250 a czasami nawet wyżej!
      Słyszałem, że jest coś takiego jak funkcja wspomagania ruszania ale obroty te podbijane są dosłownie na chwilkę, nawet nie zdążę włożyć 1 a co dopiero ruszyć. Jak ktoś wie coś na ten temat to proszę o pomoc.
      Dobrze słyszałeś , faktycznie podwyższenie obrotów ma związek z wspomaganiem ruszania. Temat był kilkukrotnie omawiany na forum, był też chyba założony cały wątek Także po szczegóły odeślę Cię do szukajki :szeroki_usmiech
      Pzdr
      Pzdr, Fredy
      Silnik w mojej O3 smaruje olej

Komentarz

• krzysieko3
        Classic
        • 2014
        • 39

Ale czy to nie irytuje Was jak auto raz dodaje sobie samo gazu a raz nie? Raz go dodaje więcej raz mniej. Też tak macie?

Komentarz

Pracuję...